Nieuws

2e Odessa Internationale Vioolconcours

Hawijch Elders heeft de 2e Prijs en speciale prijzen gewonnen tijdens het ‘II Odesa International Violin Competition’, Odessa, Oekraïne, 7-13 mei 2021, 150th anniversary Peter Stolyarsky.

www.odesacompetition.com

In de finale heeft zij het vioolconcert van Jean Sibelius uitgevoerd met het Odessa  Philharmonic Orchestra o.l.v. Hobart Earle: www.youtube.com

 

Laureaat Dutch Classical Talent 2021-2022

Hawijch Elders is uitverkozen tot een van de 4 laureaten van Dutch Classical Talent 2021-2022. In het seizoen 2021-2022 zal zij in de Tour van Dutch Classical Talent optreden in ca. 12 Nederlandse concertzalen met het programma “Hommage aan de Virtuoze Viool”.

Technisch en muzikaal subliem. Wat een lef om de vioolvirtuoos Paganini zo uit te dagen! Een ontwapenende en verhalende violiste met een indrukwekkende klank. Met gemak vult ze in haar eentje de zaal.” (juryrapport selectie Laureaten Dutch Classical Talent)

www.dutchclassicaltalent.nl

 

Laureaat 3rd Oleh Krysa International Violin Competition

Hawijch Elders is Laureaat van het ‘III Oleh Krysa International Violin Competition’, Lviv, Oekraïne, 17-27 oktober 2019, en heeft daarbij een Special Award ontvangen. In de finale heeft zij het vioolconcert van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski uitgevoerd met het Lviv National Philharmonic Symphony Orchestra o.l.v. Yuriy Bervetsky.

Tsjaikovski vioolconcert (Youtube link)

Laureates 3rd Oleh Krysa International Violin Competition 2019