Hawijch Elders volgt sinds 2016 haar vioolopleiding bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij geselecteerd is voor het volgen van een Excellence programma. Zij begon op zesjarige leeftijd met vioollessen bij Mea Fontijn, en kreeg tot 2016 viool- en kamermuzieklessen van Benzion Shamir. Hawijch nam deel aan masterclasses van onder andere Shlomo Mintz, Ivry Gitlis, Ray Chen, Pierre Amoyal, Emmy Verhey, Paul Roczek, Shmuel Ashkenasi, Ani Schnarch, Zakhar Bron en Ana Chumachenco.

Hawijch heeft vele prijzen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. Recent won zij de tweede prijs tijdens het 37e ‘Premio Rodolfo Lipizer’ Internationale Vioolconcours. In januari 2018 soleerde zij met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk met het vioolconcert van Antonín Dvořák in de Finale van het Oskar Back concours, waar zij met overweldigende meerderheid de Publieksprijs won en haar de tweede prijs werd toegekend. Eerder won zij prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Nederlandse Vioolconcours-Iordens en de Classic Young Masters Award. Het Kersjes Fonds heeft haar de Kersjes Vioolbeurs 2019 toegekend.

Hawijch was concertmeester van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) en soleerde met het NJSO tijdens het zomertournee van 2016. Hawijch soleerde in de vioolconcerten van Beethoven, Sibelius, Bach, Paganini, Britten en Dvořák en in Sarasate’s Carmen Fantasie met onder andere Real Filharmonía de Galicia, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, Orquestra Clássica da Madeira, Domestica Rotterdam, het Amsterdam Symphony Orchestra, het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij voert tevens graag kamermuziek uit en heeft verscheidene recitals verzorgd, onder andere in het kader van The International Holland Music Sessions (TIHMS).

Hawijch speelt op een viool, gebouwd door Gennaro Gagliano (Napels, ca. 1755) en met een strijkstok, gebouwd door Jean Pierre Marie Persoit (Parijs, 19e eeuw), beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). De viool behoort tot de ‘collectie Willem G. Vogelaar’.